+40 265 770 480 / +40 722 1000 38

 

Str. Zaharia Boiu 12-16,

545400 Sighișoara, Romania

Menu

Garden, Pool & Jacuzzi

Piscina exterioara situata in gradina hotelului este locul perfect pentru relaxarea dumneavoastra pe perioada calda a anului.

In zona piscinei puteti sa va racoriti cu un cocktail sau sa savurati bautura dumneavostra preferata intr-o ambianta inconjurata de plante exotice.

 

 

Fitness & Wellness Center

Hotel Korona va pune la dispozitie servicii de masaj, sala de fitness, sauna uscata si solar, facilitati care se pot desfasura pe toata perioada anului.

 

 

Mandala Yoga Center

Bine ați venit!

Te invitam sa participi la o clasa de yoga,

in frumoasa si spatioasa noastra sala. 

 

  
 
 
Yoga este o arta antica bazata pe un sistem de armonizare pentru corp, minte si spirit.
 
 Clasele de yoga sunt destinate obtinerii unei stari de relaxare, de calm, dar si pentru a te simti mai plin de energie si mai echilibrat.
 
Stilul practicat este Hatha Yoga, Hatha insemnand “plin de forta”. Ha semnifica Soarele, iar Tha semnifica Luna, Hatha Yoga fiind o cale spre echilibru.
 
Intr-o clasa de yoga vei experimenta meditatia, relaxarea, tehnici de respiratie si asanele (posturile) care, printr-un anume aliniament al corpului, sunt menite sa deschida meridianele energetice astfel ca, energia sa curga liber prin corp.
Mandala Yoga Center

In decursul celor 90 minute din sedinta de yoga, vei avea ocazia sa te conectezi cu tine insuti, cu respiratia ta, cu corpul tau si cu Momentul Prezent.
 
Clasele de yoga sunt destinate tuturor celor care doresc sa imbine relaxarea cu miscarea si sa isi hraneasca sufletul.
 
Nu este nevoie de o pregatire anterioara sau de conditie fizica, nu exista o limita de varsta. Clasele sunt potrivite si pentru incepatori."  "Mandala Yoga Center"

 

Cetatea Medivală Sighișoara

Cetatea Sighisoara ca si alte cetatii medievale din Transilvania avea privilegiul de juristictie criminala, iar ca simbol al acestui privilegiu erau cele 4 turnulete de pe acoperisul Turnului cu Ceas, care pot fi vazute si astazi. In procesele “criminale” (omor, adulter, tulburarea linistii publice, vrajitorie etc.) magistratul orasului era prima instanta.
Pana in 1556 Turnul cu Ceas a fost sediul autoritatii locale, iar dupa acest an va adaposti judecatoria, depozitul de arme si munitii, corpul de garda si închisoarea cetatii.
In partea inferioara a Turnului cu Ceas, la nivelul solului turnul era strabatut de 2 ganguri paralele, boltite în semicilindru (asemeni Turnului Croitorului de astazi), prevazute in ambele extremitati cu porti masive din barne de stejar ferecate cu drugi de fier.
La 30 aprilie 1676 a izbucnit un teribil incendiu care a distrus multe imobile din Cetate, printre care si Turnul cu Ceas. Acesta va fi refacut in 1677 de catre arhitectii Veit Gruber din Tirol si Filip Bonge din Salzburg si de catre dulgerul Valentin. Se pare ca dupa marele incendiu cu ocazia lucrarilor de restaurare s-au zidit portiile gangului sudic, in interiorul acesteia amenajandu-se o inchisoare, al carei interior se poate vedea si astazi(Camera de tortura). Accesul se face în aceasta camera printr-o usa mica 140x 60 cm. Catre fereastra, in partea stanga a nisei a fost descoperita de curand,o inscriptie cu caractere gotice avand urmatorul text: “Morgen werde ich…”, “Maine eu voi…”. Tavanul incaperii si partea superioara a peretilor este posibil sa pastreze inca urmele incendiului din 1676 sau sunt inegrite de fumul tortelor cu care a fost luminata incaperea.
In Piata Cetatii(Burgplatz) se afla în evul mediu “stalpul infamiei“ , o coloana din piatra cu doua inele de fier. Tot aici se afla, la fel ca si in alte orase germane tribuna “stallum”, pe care se judecau public procesele capitale, in mijlocul multimii adunate in jurul ei.
In mica expozitie de aici se pot vedea cateva obiecte interesante: lanturi pentru maini si picioare ale celor condamnati, un jug de tortura, scara de tortura, piatra de 6 kg care atarna de gatul celor acuzati de inselatorie si care erau legati la stalpul infamiei din Piata Cetatii, reproduce dupa Constitutio Criminalis Theresiana (1769), un adevarat cod penal din timpul imparatesei Imperiului habsburgic Maria Terezia (1740-1780).

 

Ghid turistic

Pentru un concediu de neuitat, Hotel Korona va poate organiza un tur al Cetatii Medievale de neuitat, impreuna cu un ghid cu experienta care va descrie fiecare obiectiv turistic al orasului.

 

Inchirieri barcă

Prin Delta Dunarii si Marea Neagra....

 

"Daca doriti sa fugiti de aglomeratia si agitatia marilor orase sau pur si simplu doriti o iesire din rutina cotidiana,va punem la dispozitie diferite trasee in Delta Dunarii si Marea Neagra.".

 Astfel va puteti relaxa intr-o excursie pe lacurile si canalele Deltei sau in largul Marii Negre intr-o excursie de neuitat.


Capitanul ambarcatiunii 'Surya', se mandreste cu experienta sa ca si ghid atat in Delta Dunarii cat si pe coasta Marii Negre. Astfel excursia va fi presarata cu povestiri diverse si explicatii despre locurile pe care le veti vizita.Puteti opta pentru unul din traseele recomandate de catre noi sau puteti defini propriul traseu.

Dispunem de o ambarcatiune cu o lungime de 14m, 3 dormitoare si o capacitate de 4-10 persoane.

Ofertele sunt valabile doar pentru clientii hotelului Korona si Bulevard.